In augustus 2015 opende Zangstudio Delft haar deuren in de regio Delflanden, gerund door koordirigent/bariton/zangpedagoog Michel Poels. In oktober van 2019 werd Stichting Zangstudio Delft opgericht, een organisatie die zich vooral gaat richten op nieuw muziektheater in Delft, waarbij intensieve samenwerking tussen professionals en amateurs voorop staat. Klik hier voor meer informatie over Stichting Zangstudio Delft.

mMichel Poels (Nijmegen, 10 mei 1968) studeerde zang aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam (docent: Charles van Tassel) en koordirectie aan het Utrechts Conservatorium (docent Rob Vermeulen), waar hij op 10 mei 2019 zijn Master of Music behaalde. In 1994 won hij als zangstudent het concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland, voor wat betreft zijn leeftijdscategorie. Michel Poels volgde lessen van Pieter van den Berg, Margreet Honig en wordt op dit moment gecoached door Ronald Klekamp. Michel heeft ruimte ervaring als beroepszanger, als solist en als koor- en ensemblezanger. Hij is een veel gevraagd zanger in muziektheaterproducties en heeft de meeste grote oratoriumwerken op zijn naam staan. Hij zong op festivals van internationale betekenis zoals November Music, Grachtenfestival en Musicmonat Basel. Hij zong o.a. in het solistenkwartet in de opera Thyeste van Jan van Vlijmen bij de Nationale Reisopera, de titelrol in Luther van Boudewijn Tarenskeen i.s.m. Veenfabriek en Cappella Amsterdam en in Et Cetera, een avant-garde opera van Marina Khorkova i.s.m. Ensemble TaG in Winterthur.
Op dit moment is Michel dirigent van KCOV Halleluja in Rotterdam (www.kcovhalleluja.nl) en van het Kamerkoor van Zangstudio Haarlem. Ook is hij regelmatig als gastdirigent gevraagd, o.a. Puccini’s Messa di Gloria met Het Andere Koor/Wagenings Symfonieorkest in Musis Sacrum te Arnhem (april 2020). Zie ook: www.michelpoels.nl

 

Klik hier om naar de website van Michel Poels te gaan.