In augustus 2015 opende Zangstudio Delft haar deuren in de regio Haaglanden, gerund door bariton/zangpedagoog Michel Poels. Zangstudio Delft kan gezien worden als een dependance van Zangstudio Haarlem, de bruisende organisatie van Petra Ehrismann en Michel Poels, die met workshops, cursussen, prestigieuze muziektheaterprojecten als  Kenau de Opera en Cajanus een gigantische Opera, snel naam maakt in de regio Zuid-Kennemerland.

mMichel Poels (Nijmegen, 10 mei 1968) heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een all round solo- en ensemblezanger en tot zangpedagoog. Na zijn studie aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Charles van Tassel, volgde hij een aantal jaren lessen bij de bas Pieter van den Berg en bij Ronald Klekamp. Op dit moment wordt hij gecoached door Ronald Klekamp. Hij volgde masterclasses bij o.a. Margreet Honig en Udo Reinemann.

Van 1998 tot medio 2015 gaf Michel les aan de VAK Centrum voor de Kunsten te Delft, waar hij 7 jaar lang muzikaal leider was van het door hem opgerichte musicalkoor “Lady, be Good!” . Op dit moment leidt hij “Rock me Amadeus”, eveneens door hemzelf opgericht, een gemengd koor wat zich toespitst op symfonische popmuziek en op muziek op het grensgebied van klassiek en pop. In september 2013 ging hij van start met het vrouwenensemble “Amazone Dots” nu genaamd “Lady Amazone. Daarnaast geeft hij individuele zanglessen.

In 1994 won Michel het concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland, voor wat betreft zijn leeftijdscategorie. In 1997 werd voor Michel tijdens de finale van de “Erna Spoorenberg Vokalistenpresentatie” een positief advies gegeven.

Van 1999 tot medio 2013 zong Michel in diverse professionele koren en ensembles als Cappella Amsterdam en Companie Bisschof. Momenteel werkt hij regelmatig bij het Berliner Vokalconsort. Sinds enige tijd legt hij zich meer toe op solistische activiteiten en was hij o.a. te gast bij Theatergroep De Helling, Het Vervolg en bij Stichting De Wijze Nathan. Hij zong diverse opera- en operetterollen en werkte samen met dirigenten als Peter Eötvös, Daniël Reuss, MaNOj Kamps en Emilio Pomario. Tijdens het festival Musica Sacra in 2013 zong hij de titelrol in het oratorium Luther van Boudewijn Tarenskeen (regie: Paul Koek). In juni van 2016 zong hij in de eigentijdse opera “Et Cetera” van Marina Khorkova met Ensemble TaG in Winterthur (CH), in een regie van Ekaterina Vasileva. In mei van 2017 assisteert hij Ekaterina bij de ontwikkeling van haar nieuwe Opera Lab in Moskou. Michel is vast lid van het in 2005 opgerichte vocaal kwartet Quatre Bouches.

Klik hier om naar de website van Michel Poels te gaan.