HunsrückVan 12 t/m 19 augustus organiseert Zangstudio Haarlem de negende en voorlopig laatste editie van “Zangcursus in…” wederom in de prachtige omgeving van de Duitse Hunsrück, op steenworp afstand van het Moezelgebied. In een inspirerende omgeving wordt er een week lang intensief gewerkt aan stemtechniek, adem en interpretatie, gecombineerd met spel en acteerlessen onder leiding van twee zangdocenten, een regisseur en twee pianisten.

De lessen
Er is plaats voor maximaal 18 deelnemers. Na de warming-up waarbij verschillende nevendisciplines uit het vak aan de orde komen, wordt in kleine groepen gewerkt aan techniek, solozang, interpretatie, speltechniek (acteren), presentatie en ensemblezang. Naast je solorepertoire zal je ingedeeld worden voor ensembles/scènes uit opera, operette en musical. Het is  noodzakelijk om alles uit het hoofd te zingen. Aan het einde van de lesweek is er een presentatie.

De locatiebibliotheek Gasthof Faust
Alter Gasthof Faust is volledig ingericht voor muziekgroepen. Er zijn maar liefst acht  piano’s aanwezig; zelfs hebben sommige kamers een eigen klavier. Er zijn drie zalen/kamers waarin gewerkt  wordt, waaronder de stijlvolle oude bibliotheek. De presentatie vindt plaats in een zaal in Kleinich, op loopafstand van Gasthof Faust.
De omgeving van de Duitse “Hunsrück” (TV serie Heimat) ligt ten zuidoosten van de Moezel, op 15 km. afstand van het toeristische Bernkastel. Op de vrije middagen kan je heerlijk wandelen, fietsen of oude burchten bezoeken. Alter Gasthof Faust of Landhaus Arnoth is goed ingericht; alle kamers hebben een eigen badkamer. De meeste kamers hebben een tv.

http://www.landhaus-arnoth.de/hunsrueck.html

Prijzen

Op basis van eenpersoonskamer*                 € 925,00
Op basis van tweepersoonskamer                  € 855,00
(*zolang de voorraad strekt)

Inbegrepen

-volpension van 12 t/m 19  augustus in Alter Gasthof Faust*
-alle lessen (solozang, ensemblebegeleiding, regie, correpetitie)
-slotpresentatie, warming ups
*vanaf 12 augustus avondeten t/m 19 augustus lunch
*dranken zijn niet inbegrepen

Wat verwachten we van de cursisten?
De cursus is bedoeld voor zangers met solistische ervaring, eventueel als aanvulling bij je reguliere individuele lessen. Verwacht wordt dat er twee solostukken worden ingestudeerd. Dit kunnen aria’s zijn (opera, operette of oratorium), musicalsongs of eventueel liederen.
Daarnaast word je ingedeeld in scènes, duetten en ensembles. We verwachten dat je deze zelfstandig instudeert en ze kunt zingen bij aanvang van de cursus (uit het hoofd).

Inschrijven voor deze cursus kan door contact met ons op te nemen

Docenten
Michel Poels – zangdocent
Petra Ehrismann – zangdocent
Vincent van den Elshout – regisseur
Thijn Vermeulen – pianist
Sunghee Jo – pianist